Mis võiks Roti veel õnnelikumaks teha, kui mitte raha. See ei tähenda, et tal pole sel aastal takistusi, kuid oma energia on ta suunanud rikkuse energiale. Kuid kuna Mao aasta on sisekaemuse ja sisemiste muutuste aasta, siis tark Rott pöörab pilgu sissepoole. Roti ülesanne sel aastal on tegeleda vanade uskumuste ja harjumuste analüüsimisega ja nendest loobumisega. Võib-olla on ka rahategemine üks neist.

Kui aasta esimesel poolel on Rott väheke segaduses ja valdav külmalaine takistab tema lõbusat ringilippamist, siis alates maist ärkab Rott ellu ja eelkõige just tööelus. Uued projektid ootavad ellu viimist, vanad maailmad päästmist. Selles on ta edukas ja tunnustatud. Tegemist on eduka karjääri- ja tööaastaga. Märgates võimalusi ja reageerides kiiresti, ootab teda vääriline (au)tasu.

Rahalummusest haaratuna tuhmub pilk ja armastust on sel aastal raske märgata. Soovitus: ole see, kes sa oled, ja võib-olla vajadki sa sel aastal suhet iseendaga rohkem kui teistega.

Ja isegi siis, kui Rott hoiab kodurahu stabiilsena, tuksub tema süda sel aastal tööle ja rahale. Viimasest vaimustununa ei tasu kiirustada hasartmänge mängima, sest selles puudub tal edu ja ka raha välja laenamisega tasub olla kitsi.

Raha teenimise ja projektide elluviimise vahepeal tuleb osata puhata ning selle aasta parim ravivahend on 8 tundi kosutavat und. Unes raha nägemine küll häid endeid ei anna. Seega rahast tasub mõelda ainult ärkvel olles.

Ettevaatust mõnuainete tarvitamisega, need ajavad rahamõtted sassi ja tulemus on kehvapoolne. Mõnuainete mõju alla käib ka liigsöömine.

Soovitus Mao aastaks: Parim enesevaatluse aeg on aasta esimesed kolm kuud, sest hiljem on ta juba aktiivse tegutsemise lainel. Vältida tuleb liigseid riske, sest kunagi ei tea, missuguse nurga taga “madu” ootab. Rahakat, metallmüntidega varustatud Rotti Madu ei ründa, sest metall ei ole seedimisele hea. Kodurahu hoida on suur väljakutse, sest see sel aastal on kerge kaduma. Korrasta kodu peaukse ümbrus – kas number on nähtav, kas uksekell töötab – ja paiguta kodu välisukse lähedale kaitseamulett ehk viiest mündist koosnev ripats.

Roti heaolu feng shui bagua tsoon on Karjääri, õigete valikute tsoon. Seega on tema eluvaldkond Mao aastal õiged valikud, otsused, elutee loomine ja strateegiad.

Härg lustib reisides1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009

Kas sulle tundub, et elus puudub seikluslikkus? Härjal on võimalus ikkest loobuda ja maailmavallutus ette võtta ja seda mitmel tasandil. Uus töö, põnevad töösaavutused, uued reisisihid, soodne koduvahetus, kirglikud suhted, vaimustavad teadmised.

Hiinlased nimetavad Härga suure sisemaailmaga hingeks. Vaata Härjale otsa ja sa mõistad seda. Enesetäiendamine loob tugeva põhja ja sel aastal on võimalik luua hea hüppelaud uuteks algusteks. Kogu selle rahmeldamise juures jäägu Härg aga rahulikuks ja viisakaks.

Tööenergia on soosiv ja edu saadab nii töökoha vahetamisel kui karjääriredelil ülespoole pürgimisel. Raha on selle juures piisavalt, kuid kindlasti mitte liiga palju. Nüüd on aeg, mil Härg võib võõra rõhumise alt välja murda ja oma ettevõtmise luua. Liikumises on mõistlik käituda “härjalikult”, see tähendab, rahulikult, mõistlikult, liialt tundlemata. Aasta muutuvad energiad meeldivad Härjale ja see on peamine.

Härjal on ühtäkki palju sõpru ja sellega kaasneb ülekulu. Armuelu on inspireeriv ja toitev. Teda märgatakse, teda tahetakse ja teda nauditakse.

Selle kiirustamise juures ei tasu oma keha unarusse jätta. Haige ja väsinud Härg ei loo usaldusväärsust. Jälgi oma toitumist, eriti hea on taimetoitlus. Kerge sportimine hoiab füüsise korras. Psüühikat ja vaimu toidavad kõik kaunid kunstid.

Soovitus Mao aastaks: Iseendasse süüvides on tal võimalik näha asju enda sees ja enda ümber palju selgemalt. Luues praegu oma Eluteed, saavutab ta küpsed ja kvaliteetsed viljad – aeg on selleks õige. Oma kodus mahedahäälse tuulekella ülesriputamine tagab talle heaolu pidevuse.

Härja heaolu feng shui bagua tsoon on Teadmiste, sisemise potentsiaali tsoon. Seega on tema eluvaldkond Mao aastal iseenda tundma õppimine, enesetäiendamine ja oma positiivsete omaduste aktiivne ja tulemuslik kasutamine.

Tiigri triibud kaubamärgiks1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

Tiigri uhke välimus soovitab tal tagaplaanile jääda, sest aegade algusest saadik on tal olnud palju kadestajaid. Kuid uue aasta energiad käituvad vastupidi ja annavad teada, et nüüd on aeg esiplaanile tõusta ja oma kaubamärk luua.

Kordaminekud ootavad teda just ametialases tegevuses. Nii nagu Härjalgi on Tiigril roheline tuli töökoha vahetusele, ametiredelil tõusmisele, raharessursside paranemisele ning võimalusele alustada ettevõtlusega. Vahe ja üleskiidetud teadvus mängib sel aastal teist viiulit, sest särab hoopis Tiigri intuitsioon. Säravad eelkõige need Tiigrid, kelle töö on seotud uuringu- ja otsingufirmadega. Tegemist on tuleviku vundamendi loomise aastaga. Sel aastal alustatud projektid hakkavad vilja kandma alles mõne aja pärast. Kannatlikkus ja diplomaatia on selle aasta märgusõnad, sest need omadused kindlustavad talle edu ning nendest omadustest võib ta oma unikaalse kaubamärgi luua.

Armastuses on Tiiger pimedusega löödud. Ta eelistab kiireid läbikäimisi ja kõrvalehüppeid, sest neis puuduvad kohustused. Ja tuleb tõdeda, et Tiigri triibud pimestavad. Seega paarisuhte harmoonia jääb sel aastal tagaplaanile.

Tiigri vaim ja keha on pidevas liikumises ja tegutsemises: reisid, koosolekud, kohtumised, arutelud ja kokkulepped. Õppida tuleb tal aga lõõgastuma ja kiire kõrvalehüpe jääb liiga pealiskaudseks. Vabastatud inspiratsioon, tegelemine kaunite kunstidega tõstab Tiigri taevasse.

Soovitus Mao aastaks: Tiigrit toetab uuel aastal ruumi paigutatud purskkaev, mis aktiveerib (äri)tulu. Kannatlikkust ja diplomaatiat võib ta arendada ja treenida veelgi, sest need on tema tõelised anded.

Tiigri heaolu feng shui bagua tsoon on Teadmiste, sisemise potentsiaali tsoon. Seega on tema eluvaldkond Mao aastal iseenda tundmaõppimine, enesetäiendamine ja oma positiivsete omaduste aktiivne ja tulemuslik kasutamine. NB! Tiigril on soovitatav kasutada kadestajate vastu kaitseks abivahendit, milleks on ahvi sümboolika kas kujuna, pildina või märgina. Kaitseamuletti kanna alati endaga kaasas.

Jänes mekib heaolu1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011

Kuna draakoni aasta oli talle kiire ja sündmusterohke, siis näib, et aeg aasta alguses lihtsalt venib. Jänes, keda Hiina mütoloogias peetakse maagiks, ei jää kindlasti unelema, vaid tasahilju hakkab ta koos nõuandjate, koostööpartnerite või sõpradega heaolu maagilist virret valmistama. Alanud aasta on aeg, mil ta võib endale palju lubada ja muuta oma soovid reaalsuseks. Maagiliste protsesside teostumine võtab aega ja kiirustada siin ei tohi, kuigi hing ihkab kohe ja palju. Mõttelend on erk ja ta püüab kinni mitmesuguseid ideid ning mõttesähvatusi, ka kõige absurdsemaid. Kuna universum toetab kiireid, siis “alati valmis” Jänes on varmas neid ka ellu viima. Nii mõnestki võib suur üllatus tulla.

Jänese poolt valmistatud heaolumärjuke avab talle tee edukale tööaastale, lihtne on võita tööandjate ja koostööpartnerite usaldust. Pakutav ametikõrgendus annab eriti hea palgalisa. Kui tööotsimine on käsil, siis tulusam aeg selleks on kevad ja varasuvi. Kogu selle taevasse tõstva heaolu energias on aga üks aga. Joovastus tekitab ülekulu ja seetõttu ei pruugi rahaline seis roosiline olla.

Armastus ootab Jänest sel aastal igal tänavanurgal, kohvikus, tööpostil ja loomulikult kodus. Kui hing ihkab kirge, siis tuleb lihtsalt toast välja minna. Missuguseks tema armuelu kujuneb, sõltub tema põhiväärtustest. Aasta aga soosib lähedast partnerlussuhet ja perekondlikku heaolu.

Emotsionaalne tundlikkus mõjutab tugevalt kehaenergiaid ja esile kerkivad psühhosomaatilised haigused. Parim ravim on hästitoimiv päevakava: piisavalt füüsilist koormust, kosutavat und ja õige toitumine. Jänes kui tuntud maag vaatab üle eelmisel suvel korjatud maitsetaimede tagavara ja valmistab erilise ravimi ise.

Soovitus Mao aastaks: Emotsioonid kontrolli alla. Tundub võimatu? Parim abivahend selleks on 7 sekundit. Tundes ärritust, tuleb oodata kõigepealt 7 sekundit ja alles seejärel reageerida. (7 sekundit ehk loed kümneni). Hea aasta reisimiseks nii töö kui puhke eesmärgil. Ja veel üks maagiline nipp: oma soov kirjuta paberile, pane see dekoratiivsesse vaasi ja paiguta vaas kööki, terveks aastaks.

Jänese heaolu feng shui bagua tsoon on Perekonna, suguvõsa ja mineviku tsoon. Seega on tema eluvaldkond Mao aastal eneseanalüüs, oma tugevuste ja nõrkuste määramine, oma mineviku mustrite vabastamine ja suhtlemine suguvõsa, perekonnaga.

Draakon uurib seemneid1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012

Kas eelmisel, Draakoni aastal sai olulised otsused vastu võetud? Kui jah, siis nüüd tuleb Draakonil asuda vaatleja rolli ning jälgida rahulikult, kuidas tema otsuste “seemned” idanevad ja mis tuleb tema ellu sel aastal. Viimane toimib indikaatorina – see otsus oli halb, see otsus suri kohe välja, see otsus kasvab ja areneb mühinal. Kui miski ei meeldi, siis nüüd ei ole aeg seemneid välja kaevata ja ümber otsustada, vaid lase asjadel ise kulgeda. Aeg annab arutust. Kui vaatlemisest aega üle jääb, siis kevadise suurpuhastuse teemaks sobib harjumuste revideerimine. Aasta soosib vanadest harjumustest loobumist ja uute loomist. Kui ta sellega hakkama saab, on ta kõikvõimas.

Tööl jätka eelmisel aastal välja kujunenud olukorda, pole vajadust teha üleliigseid liigutusi ja veel vähem kannapöördeid, sest revolutsioon töö juures seab ta halba valgusse ja kuulujutud ei taha vaibuda. Kui tuleb aga tööotsingutele minna, siis liiga valivaks ei tasu muutuda, kaob seegi käest.

Sel aastal on oluline sõlmida kontakte, kirjutada kirju, kohtuda, võita endale toetajaid. Tegutseda Draakonile mitteomaselt tagasihoidlikult ja alalhoidlikult. See pole nautimise, vaid ülemineku aasta. Samas kurta pole põhjust, lihtsalt särada pole võimalik. Raha jagub nii palju kui vaja, mitte nii palju, kui tahad. Aasta teisel poolel muutuvad energiad Draakoni jaoks soodsamaks, töösurve väheneb ja tavapärane kaitseingel asub oma kohale.

Armastuse energiates on segadus ja olukorrad kipuvad “kõrbema”, sest Draakon harjutab stabiilsuse saavutamist ja hoidmist. Kui ta on valmis partnerlussuhte nimel pingutama, siis on suhe aasta lõpuks heas toonuses. Kuid laiskus muutub kergesti lohakuseks ja lahkuminekuks. Kui ta aga otsib partnerit, siis suuri lootusi ei tasu hellitada ja maksab jääda pigem realistiks, sest muidu võib hoopis ise kõrvetada saada.

Parim ja tõhusaim lõõgastusviis sel aastal on igapäevaste rutiinide loomine – see hoiab elu rütmis. Väsimus ja tüdimus väljendub eelkõige psüühilisel tasandil, seega on meelte puhastamine ja treenimine praegu eriti olulised.

Soovitus Mao aastaks: Vältida emotsionaalseid kriise ja kui otsus on vastu võetud, siis tuleb unustada kahetsus. Tuleb see, mis tulema peab. Ettevaatust liikluses – uljas roolikeeramine pole kindlasti tema jaoks. Tegeleda tuleb meelte treenimisega, näiteks mediteerimisega. Tõhus feng shui abivahend kaitse-eesmärgil on buda sümboolika kas kujuna, pildina või ripatsina. Et külluse energiat aktiveerida, aseta rahapuu seemned ehk 4 münti kitsasse klaasvaasi (hall, sinine või lilla). Vaas aga paiguta kööki nähtavale kohale.

Draakoni heaolu feng shui bagua tsoon on Raha, rikkuse ja rahulolu tsoon. Seega on tema eluvaldkond Mao aastal rahulolu loomine ja toomine oma igapäevaellu. Tunda rõõmu hetkedest ja tühistest asjadest. Esita vaikelu hetkel küsimus: mis on külluse väärtus?

Madu rambivalguses1917, 1929 ,1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001

Mao lemmikkoht on soojal rohumättal ja teiste eest varjul, kuid sel aastal astub ta rambivalgusse. Kui ta ei tee seda ise, siis pannakse ta “rangelt vabatahtlikult” vägisi sinna. Aasta kutsub tutvuma mõjukate inimestega, lavavalguse käes särama ja nautima tunnustust − kas Madu on selleks valmis?

See on tema aasta, mil nauditakse eelmiste aastate tegemiste tulemust. Aastas on tunda heade võimaluste, rahulolu ja edu energiat. Isiklikus plaanis tuleb tööd teha enesedistsipliiniga, sest elu virvarris kipub see kaduma.

Äriedu saadab neid Madusid, kel on oma firma või kes loovad isikliku ettevõtmise. Soodne aeg on praegu Madudest teadlastele, juristidele ja advokaatidele. Kui tal aga tuleb uut töökohta otsida, siis võimalusi võib märgata kõikjal. Vaatamata sellele, et rahalised väljavaated on head, ei tasu siiski kulutustega liialdada. Kuid pole midagi parata, sest rambivalgusega kaasnevad ka uued mustrid ja värvid tema rüül.

Rambivalgusel on ka teine pool, see toob kaasa kõrgendatud tähelepanu temale, ja sel aastal väljendub see ohuna röövimiste kujul, võimalik on ka identiteedi rööv. Kasuta isiklikku füüsilist või energeetilist kaitset.

Mao aasta on täis armastust, armastusväärsust ja armuküllust. Üksikul Maol on parim aeg leida oma ellu partner, hingesugulane ja mõttekaaslane. Kui Madu on partnerlussuhtes, siis nautige kaaslast, kinkige endile rõõmu ja ilusaid hetki. Palju on reisimist ja üldse suhtlemist. Tema sära kiirgab igas seltskonnas. Loomulikult vajab ta aeg-ajalt puhkust, peesitamist päikese käes, kuid eriti hästi oskab ta sel aastal välja puhata koos hea raamatuga. Loovad, tulemuslikud suhted tulevad tema elu ise ja ta ei pea neid otsima. Liigne pingutus selles valdkonnas tekitab hoopis takistusi.

Mao visadusel ja vaimsel sitkusel on positiivne mõju tema füüsilisele seisundile. Seetõttu on tema tervis sel aastal heas toonuses. Ta võib nautida nii füüsilist trenni ja kui rikkalikku toidulauda. Aeg-ajalt võib esineda emotsionaalsest ülepingest tingitud unetust. Kuid luues oma ellu distsipliini ja korrapära, lahenevad ka uneprobleemid. Oluliseks saabki oskus keset suurt möllu välja puhata, lõõgastuda ja naudelda.

Soovitus Mao aastaks: Unusta kahtlused-kõhklused, loobu neist ja naudi aega. Mao energiat hoiab läbi terve aasta kõrgel tasemel elutuppa paigutatud tükk kvartskristalli. NB! Et mõned takistused (röövimised) Mao sära ei kahjustaks, tasub sel aastal kaitseamuletina kasutada ahvi sümboolikat kas kujuna, pildina või ripatsina. Kaitseamuletti kanna alati endaga kaasas.

Mao heaolu feng shui bagua tsoon on Raha, rikkuse ja rahulolu tsoon. Seega on tema eluvaldkond Mao aastal rahulolu loomine ja toomine oma igapäevaellu. Tunda rõõmu hetkedest ja väikestest asjadest. Esita vaikelu hetkel küsimused: mis on külluse väärtus? Mis on minu isiklik väärtus?

Hobune muheleb omaette1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002

Hobusel ei ole küll tulemas suurte saavutuste aasta, sest tema suuraeg on alles ees, kuid aastas on nii palju omapäraseid sündmusi, mis panevad ta omaette muhelema. Enesetunne on nii hea, et teeks kohe midagi “ülipõnevat”, kuid siinkohal on mõistlik kutsuda ettevaatusele, sest vapustavalt alanud seiklus võib viia segadusse või teda lausa kahjustada.

Tegemist on suurepärase aastaga ja ta saab kogeda rikkuse heaolu − see võib tulla töö, päranduse, õnnemängude või hoopis õnnelike juhuste kaudu. Kontrollida tuleb aga oma alateadlikke hirmusid, mis kaasnevad suure raha, rikkuse olemasoluga. Seega tasub vältida haiglast raha kontrolli, sest see loob pigem takistusi. Hobune vajab sel aastal eesmärki või ideed, ilma selleta hakkab ta tegema lauslollusi ja siis pole enam põhjust muheleda.

Tööga seotud otsuste vastuvõtmisega ei tasu kiirustada. Uue töökoha otsingul on tal sel aastal suur konkurents, seega, kas ta on väga aktiivne või lükkab töökoha vahetuse järgmisse aastasse. Kui aga töökoht on olemas, siis tasub usaldada sisetunnet ning lasta inspiratsioon ja loovus vabaks, äratada sisemine motivatsioon ja tulemused panevad teised inimesed ahhetama, Hobuse enda aga muhelema.

Armastus ootab teda nurga taga. Armastus tuleb just sellise Hobuse juurde, kes teab oma väärtusi. Rohkem tähelepanu iseendale ja ta hakkab tõmbama armastusküllaseid inimesi ligi nagu magnet. Kui ta ootab oma ellu inimest, kes soovib uhke Hobuse eest hoolitseda, siis tuleb ta oma elu lubada – selline inimene on juba olemas. Kui oled partnerlussuhtes, siis on hea aeg taasavastatada iseennast, partnerit ja teievahelist suhet.

Muhedust varjutab aga Hobuse liigne usaldus ja leebus, seda võib nii mõnigi inimene ära kasutada. Võib esineda röövimisi või isegi identiteedi vargust.

Eesmärgita Hobusel esineb aeg-ajalt emotsionaalselt ülepinget. Hobune, kes ei tea, kes ta on ja kuhu ta tahab minna, võib langeda negatiivsusse ning sellega kaasneb vanade hädade aktiveerumine. Kuid hoides fookust oma eesmärgil, traavib ta heas tuules läbi kogu aasta.

Soovitus Mao aastaks: See on aeg, mil tasub loobuda mineviku kõhklustest ja süütundest. Luues positiivse silla mineviku ja tuleviku vahel, vabaneb tema energia ja aasta on mõnus. Kuna on hea aeg suhete loomiseks, siis aktiveeri kodus magamistuba. Selleks võta punane või roosa paberileht ja kirjuta sinna oma ideaalse suhte soovid, pane paber punasesse ümbrikusse ja paiguta see madratsi alla.

Hobuse heaolu feng shui bagua tsoon on Kuulsuse, renomee ja hea nime tsoon. Seega on tema eluvaldkond Mao aastal oma Mina määramine. Mis on minu rollid elus? Kuidas ma tahan ennast tunda?

Kits vabaneb köidikust1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003

Kas tunned, et sind on hoitud köie otsas? Nüüd on käes avanemise, vabanemise ja muutuste aeg. See on aasta, mil tal on võimalik muuta oma tõekspidamisi, elukorraldust ja teha olulisi muudatusi karjääris. Talle pakutakse reisimist, suuri muutusi, ka elukoha muutumist, kuid kas ta kasutab võimalust või kaotab lihtsalt pea?

Mao aasta energia on Kitse jaoks üks parimaid. Takistused ja raskused on peaaegu olematud. Kitse energia on tõusulainel ja aktiveerunud, ta tunneb, et temas on jõudu ja tahet midagi muuta. Kits võib sukelduda töösse ja see lendab ta käes ning on tulemuslik. Mõnus tunne köidikust vabanemisest saadab teda terve aasta. Kuid stopp! Ära kiirusta, muidu võid astuda mõne nõelussi otsa. Kuid nõelussi vastu on olemas rohi − see on Kitse diplomaatia. Kasuta oma suud, kasuta oma mõtlemisvõimet, aga mitte ainult oma füüsilist sarmi.

Hea, kui tal on võimalik ühendada oma töös liikumine ja äri, sest kauged maad kutsuvad teda. Sihikindel Kits lausa näeb ja kuuleb, kuidas tema tegevus viib tulemuseni ja tunnustuseni. Kui tal on suured ambitsioonid, siis nüüd tuleb liikuda nende suunas. Aeg on teha algatusi. Ettevaatlik tuleb olla aga juriidilistes küsimustes, lepingute allkirjastamisel, sest kes ei tahaks tema suurt töökust ära kasutada.

Armastusenergiad särtsuvad ja on täis kirge. Tema ümber on palju sõpru ja mõttekaaslasi. Kui ta otsib partnerit, siis piisab vaid armsamale otsa vaatamisest ja ta on lummatud. Partnerlussuhtes olevatel Kitsedel on õnnelik ja rahulolev aasta koos perekonnaga. Mao aasta on parim aeg abiellumiseks.

Tervise eest tuleb hoolitseda, sest tal on kalduvus üle töötada. Tuleb tuua oma ellu enam füüsilist liikumist, sest tema ebaregulaarne elustiil võib põhjustada seedehäireid. Tervise tasakaalustajana toimib ka hematiidist (verekivi) käevõru või kaelakee. On mõistlik õppida mediteerimist või teisi lõõgastumise tehnikaid.

Soovitus Mao aastaks: Uuendusi ja muutusi pole vaja karta, sest need on elu osa. Muutunud Kits on avatud suhtlemisele, kohtub inimestega ja võtab vastu kõik (külla)kutsed. Iseenda toetamiseks võib elutuppa asetada õnneliku elevandi kuju (nb! lont rõõmsalt üleval, kihvu ei ole), sest see on vabanenud ja muutunud Kitse võrdkuju.

Kitse heaolu feng shui bagua tsoon on Suhete, sõpruse ja armastuse tsoon. Seega on tema eluvaldkond Mao aastal suhete loomine, toetamine ja arendamine. Tegemist ei ole ainult armastussuhtega, vaid siia kuuluvad kõik suhtevormid, nagu sõbrad, sugulased, töökaaslased, kliendid jne.

Ahv on lihtsalt vahva1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004

Ahv on sel aastal lihtsalt vahva. Ahvi loovus on aktiivne ja kui see energia suunatakse tuleviku loomiseks, on tulemus tõeliselt hea. Tema mõtlemine on kiire ja järgnevad tegevused on pingevabad. Kuid aasta ei ole mõeldud nautlemiseks, sest loovat energiat ei saa tuulde lasta.

Unustada tasub ambitsioon, sest see loob takistusi. Ahv, kes kasutab oma loomupärast vahvust, muretut meelt ja tunneb rõõmu tegutsemisest, ongi edukas. Tema loovust ja julgust imetletakse ja püütakse kammitseda, kuid vahvat Ahvi ei takista selline väiklus.

See aasta on tema jaoks suurepärane eriti sel juhul, kui tema tegevusvaldkonda kuulub kinnisvara ost, müük ja rentimine. Ka isiklikke elu- või tööruume on tal sel aastal igati mõistlik endale osta või vajadusel müüa. Abi vajab ta aga juriidilistes küsimustes, samuti ettevaatust lepingute allkirjastamisel.

Tegemist on Ahvi isikliku suurpuhastuse, meelte puhastamise aastaga − seeläbi selginevad tema eesmärgid, tema loovus vabaneb ja ta tajub, mis suunas edasi liikuda.

Tööd on sel aastal palju. Vaatamata sellele, et raha energia on soosiv, tuleb rahaga käituda targalt ja ettevaatlikult. Kuid aasta soosib investeerimist ja seda ta oskab. Rahu tööelus ei saabu niipea ja aasta teises pooles saab tööelu hoogu veel juurde.

Armastus on Ahvile avatud, kuid seda tuleb ise otsida ja leida. Aastal on head energiad leida just see õige ja ainus enda jaoks. Suhetes on üldiselt paljude kohtumistega vürtsitatud südmusterohke aasta. Keset möllu tuleb osata aeg maha võtta, sest väsinud Ahv muutub armukadedaks. Partnerlussuhtes olevale Ahvile on soovitus tuua oma ellu enam partneriga koosolemist ja romantikat, sest aasta üldised tendentsid kallutavad teda perest ja suhtest eemale.

Tervise tasakaalule mõjub hästi sportlik eluviis. Hingele annab kosutust tegelemine kaunite kunstidega või siis nende nautimine. Õpi oma meeli lõõgastama, unustades seejuures meelemürgid.

Soovitus Mao aastaks: Ahvil tuleb usaldada oma sisetunnet, oma loovuse ja inspiratsiooni allikat. Kuigi teda iseloomustavad sõnad on kiirus ja mitmekülgsus, tasub see fakt unustada otsuste langetamisel. Sisetunne on targim nõuandja. Isikliku energia toetamiseks võib rõdule või terrassile riputada metalse kõlaga tuulekella (nb! Hea, kui tuulekellal on paarisarv torusid).

Ahvi heaolu feng shui bagua tsoon on Suhete, sõpruse ja armastuse tsoon. Seega on tema eluvaldkond Mao aastal suhete loomine, toetamine ja arendamine. Tegemist ei ole ainult armastussuhtega, vaid siia kuuluvad kõik suhtevormid, nagu sõbrad, sugulased, töökaaslased, kliendid jne.

Kuke julgus innustab1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005

Kukk ajab suled kohevile, sest see näitab teda võimsa ja julgena. See aasta soosibki julgeid ja teadlikke Kukkesid. Tuleb vaid endale selgeks teha, mida ta soovib ja vajab. Samuti tasub ennast kurssi viia n-ö mängureeglitega, seadustega ja oma õigustega.

Vaatamata sellele, et aasta soosib teda, ei tooda tulemusi talle kandikul kätte, vaid ta peab ise neile järele minema, ta peab ise otsustama, ise valikuid tegema ja iseseisvalt tegutsema. Ainult selline Kukk saab toetust ja abi ning kasvu ja seda siis juba igas valdkonnas. Mao aasta on Kuke sisemise potentsiaali avastamise aeg – kas see hirmutab teda? Kindlasti mitte Kukke, kes selleks valmis on. Parim viis ennast tundma õppida on minna reisile ja olla mõnda aega tavapärasest keskkonnast väljas.

Töösuhetes on aasta märgusõna ausus. Ausus iseenda ja töökaaslaste ning klientide vastu. Ausus nõuab julgust. Olles aus, on ta edukas nii äris kui ka õpingutes ja see võib kaasa tuua kadedust. Vältida tasub mõttetuid arutelusid, mis kuhugi ei vii, või vaidlusi, mis midagi ei anna. Poliitika on Kuke jaoks out. Kukk, kes oma loomult on aldis mõjutustele, astugu julgelt vastu nii hasartmängudele kui ka aktsiaturgude möllule, ja on olemas reaalne oht, et ta kistakse kaasa altkäemaksuafääri.

Isiklikes suhetes on edukas aeg ja ta tõmbab inimesi ligi nagu magnet. Tekib vaid küsimus, kas kõik on talle vajalikud ja sobilikud. Valik tuleb teha tal endal ja esikohale tõstetakse lähedussuhted, sest kõik muu tuleb tasahilju iseenesest ning suure kärata. Kuke elus on kirge, soojust, intiimsust. Isegi pulmakellade helinat on kosta. Tegemist on parima ajaga, et luua tugev alus partnerlussuhteks.

Tervis on tundlik ja reageerib nii emotsionaalsele kui ka füüsilisele väärkohtlemisele. Kasuks tuleb õppida tundeid juhtima igas olukorras, samuti enam liikuma ja vähem istuma. Töö- ja puhkaeaja õige reguleerimine ja doseerimine loob tasakaalu.

Soovitus Mao aastaks: Ettevaatust liikluses – ole tähelepanelik ja julge, kindlasti mitte hulljulge. Kukk on kodulind ja suurt reisihimu temas pole, kuid sel aastal tuleb tal ületada (lennu)hirm, kasutada oma julguse potentsiaali ja uurida, mis toimub mujal, sest seeläbi on ta iseendaga paremas kontaktis ja mõistab ka oma soove paremini. Oma tuleviku nägemuse aktiveerimiseks paiguta elutuppa dekoratiivne muna, kas keraamiline, klaasist või klaasist.

Kuke heaolu feng shui bagua tsoon on Laste, loovuse ja tuleviku tsoon. Seega on tema eluvaldkond Mao aastal oma tuleviku minapildi loomine, oma tulevikuvisiooni leidmine ja kinnitamine. Selleks on valmis ainult julge Kukk.

Koer tahab kotile1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006

Möödunud, segadusttekitav Draakoni aasta on küll möödas, kuid Koer on veel häiritud. Seetõttu on ta aasta esimeses osas pigem kaitseseisundis, väheaktiivne ja ei suuda uskuda, et see on tõepoolest möödas. Nüüd on aeg taastuma ja kosuma hakata ja ikka selleks, et taas kord õitsele lüüa. Enda eest tuleb hoolitseda, keegi teine ju seda ei tee. Lubada endale puhkust ja kosutavaid reise, sest head võimalused tulevad ta juurde alles siis, kui Koer on välja puhanud ja ergas.

Selle aasta märgusõna on nii nagu Kukelgi ausus. Ausus iseenda vastu, tööandja ja klientide vastu. Kas Koer oskab öelda ei, kui ta seda tahab öelda? Iseendale valetamine viib tervise halvenemiseni, ebaõnneni.

Aus äri on selle aasta võtmesõna. Tööd on palju, samuti keeruliste olukordade lahendamist, kuid vaatamata oma väsinud olekule saab ta sellega hästi hakkama. Ka rahaline olukord paraneb. Kõik tema ümber tundub olevat taastumas ja paranemas, kuid selles tõusvas energias on ka omad ohud. Üks selline on oht sattuda altkäemaksuafääri. Teiseks, segadust tekitab suhtlemine endast kõrgemal seisvate inimestega, näiteks ülemusega. Neid olukordi aitab lahendada diplomaatia, mõnikord ka kavalus. Kui need oskused vajavad täiustamist, siis tuleb seda ka teha.

Armastuses on Koer nagu “töötlemata teemant” ja peab alustama päris algusest. See, mis on möödas, see ongi möödas ja selle küljes rippumine enam ei aita. Tuleb võtta vabalt, kohtuda uute inimestega, nautida seltskonda. Partnerlussuhtes olevale Koerale tuleb kasuks veeta rohkem aega oma lähedaste ja kallite inimestega – see loob turvatunde.

Parim soovitus tervise heaks on olla rahus, teha kerget sporti, näiteks käia jalutamas. Mõistlik on uute toitumisharjumuste loomine. Sel aastal alluvad mõjutustele enim süda ja vereringe ja seda mitte halvenemise, vaid ka taastumise suunas. Head abivahendid on reiki, pilates ja sirutamine. Taastav ja puhastav vesi on Koera selle aasta peamine jook.

Soovitus Mao aastaks: Tark Koer loobub pessimismist, seda enam, et raskused on jäänud seljataha. Tuge annavad ausus iseenda ees ja avatus suhtlemisele. Ei ole mõtet kahtlustada inimestel tagamõtteid nende heasoovlikes eesmärkides. Koera taastumist toetab vette pandud bambuseoks kas köögis (tervisekeskus) või söögitoas (suhtlemiskeskus). NB! Kui oks kolletama hakkab, tuleb see välja vahetada.

Koera heaolu feng shui bagua tsoon on Abistajate, õpetajate ja reiside tsoon. Seega on tema eluvaldkond Mao aastal juhendaja, abilise, nõuandja leidmine ja kasutamine oma elus. Selleks võib olla inimene, hea film, raamat või mõni tehniline abivahend.

Siga on inspireeritud1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007

Siga tabab inspiratsioonilaine. Heatahtlikku, sõbralikku ja kohati isegi lihtsameelsesse Seasse ei saa ju keegi halvasti suhtuda. Eelmise aasta kergus ja armastusväärsus jätkub ka sel aastal. Sea mõistus on vahe ja äri edeneb. Inimesed suhtuvad temasse heatahtlikult ja tahavad teda aidata. Siga toob rõõmu ja häid sõnumeid. Seetõttu on ta sel aastal erilises hoos ja ta tunneb, et suudab väga palju korda saata. Tal on kerge inimestega suhelda, ka keerulisi otsuseid vastu võtta ja lihtsalt olla. Ettevaatlik tasub olla lepingute sõlmimisel ja pinnapealne suhtumine juriidilistesse dokumentidesse võib viia kohtuteeni. Kuid seda saab vältida. Reisihimulist Siga ootavad uued sihtpunktid ja põnevad avastused.

Tööd on palju, kuid kui rahulikult ja mõnuga teha, laabub kõik hästi. Praegu on parim aeg tegeleda suurprojektidega, inimeste abistamisega. Sea inspiratsioon toetab teda igal sammul ning aitab leida just kõige paremaid ja hästitoimivaid lahendusi. Kui Sea eluvaldkonnad on seotud teadusega, arendustegevusega, turundusega, tooteesitlustega ja uute teenuste loomisega, on tema tegevus silmatorkav ja edukas.

Siga on ümbritsetud armastusest, kui ta vaid seda märkab, ja loodetavasti ei neela suurprojektid teda täielikult. Kõik inimesed, kes sel aastal tema ellu astuvad, võivad talle tõelised teejuhid ja abimehed olla. Partnerlussuhtes Seale tuleb aeg-ajalt meelde tuletada, kus on tema kodu, ning juhendada, kuidas ennast jagada töö ja pereelu vahel.

Samas on olemas oht kiireteks kõrvalehüpeteks.

Tervis on üldiselt heas toonuses, vähemalt seniajani, kuni ta liialdama ei hakka. Liialdused alkoholi ja hasartmängudega viivad stressi. Ettevaatust, ekstreemspordiga tegelejad. Samuti on olemas oht tööõnnetusteks. Alalhoidlik käitumine ja mõtlemisviis on igati teretulnud. Aasta lõpus tuleb kasuks korrigeerida oma söömisharjumusi (novembris-detsembris), sest sel perioodil saab ta juhtida oma tervise heaolu just toitumisega.

Soovitus Mao aastaks: Emotsioonide juhtimine on sel aastal eriti vajalik omadus. Liigse kerguse taga võivad peidus olla sügavad avastamata valukihid. Oma energiat, inspiratsiooni tuleb kasutada heategevuseks, abistamiseks ja juhendamiseks. Proovida tasub kirjutamist, kas ilukirjandust, teatmekirjandust või hoopis laulusõnu. Toetuse ja heade nõuannete leidmise eesmärgil kaunista sel aastal oma mobiiltelefon või auto hõbedase kaunistusega (litter, münt, ingli kuju). NB! Seal on soovitatav õnnetuste vastu kasutada abivahendit, milleks on ahvi sümboolika kas kujuna, pildina või märgina. Kaitseamuletti kanna alati endaga kaasas.

Sea heaolu feng shui bagua tsoon on Abistajate, õpetajate ja reiside tsoon. Seega on tema eluvaldkond Mao aastal juhendaja, abilise, nõuandja leidmine ja kasutamine oma elus. Selleks võib olla inimene, aga ka hea film, raamat või mõni tehniline abivahend, miks mitte laen või liising.

Hea energia teejuhid

Siret ja Janno Seeder on kolmteist aastat tegelenud idamaade harmoonia- ja tasakaalu leidmise õpetuse feng shui “maale toomisega” Eestisse. Hiina elufilosoofiat “eestistades” on nad loonud koolkonna, mis leiab ohtrasti järgijaid. Nende koolitused lähevad täismajale, nende kirjutatud raamatud ehivad kaupluste bestsellerite-riiuleid.

Feng shui tähendab lihtsat printsiipi: kui teis endas, teie ümber ja teie kodus on kõik korras, siis see ongi hea feng shui. “Feng shui on õpetus sellest, kuidas korraldada oma välimist maailma, et seeläbi hallata ka oma sisemaailma. Mõned inimesed arvavad, et feng shui on lihtsalt viis, kuidas mööblit ja muid asju ruumi paigutada.” Paigutamiskunsti võib küll nimetada üheks osaks feng shui õpetusest, kuid energiaõpetuse peamine eesmark on olla sild inimese sisemise ja välimise maailma vahel. Hiinlased on veendunud, et iidsete feng shui (tõlkes tuul ja vesi) näpunäidete järgimine tagab perekonnaõnne, tervise ja jõukuse.

Siret ise on horoskoobi järgi Kits ning Janno on Madu, kuid veerandsada aastat kestnud abielu võrdlevad nad pildiga oma kabineti seinalt (suhete ja sõpruse nurgas, kui hinnata nende põhilise töövahendi bagua abil), kus kaks luike, kaelad õieli, kuhugi innukalt teel on.

Tiina Jõgeda